Abilympiáda 2011

Závěrem května – ve dnech 27.-29. se uskuteční 19. národní abilympiáda, soutěžní přehlídka schopností a dovedností osob se zdravotním postižením v profesních i volnočasových aktivitách. Bude tam k vidění i origami?

Záštitu nad 19. ročníkem národní abilympiády převzali ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek, hejtman Pardubického kraje Radko Martínek a primátorka města Pardubic Štěpánka Fraňková. Soutěžními dny budou pátek 27. a sobota 28. Účastníci se opět mohou těšit na celodenní doprovodný program, v němž nebude chybět prodejní expozice výrobků chráněných dílen a výstava rehabilitačních a kompenzačních pomůcek.

Dějištěm abilympiády bude znovu ČEZ aréna (zimní stadion) v centru Pardubic. Počítačové disciplíny se budou konat v bezbariérovém objektu firmy K2P , který je od stadionu vzdálen zhruba kilometr. Zájemce si může vybrat dle obecných pravidel maximálně tři disciplíny a jednu označit za hlavní. Soutěžící mohou vybírat, stejně jako minulý rok, z desítek různých disciplín, např. drhání, montáž PC či recyklace odpadu.

Bude na letošní Abilympiádě origami coby soutěžní disciplína? Je vyhlášené Českou abilympijskou asociací na 7. místě – přijeďte se podívat, jak se bude soutěžit! V každém případě bude ale origami jako doprovodný program a to v sobotu od 14 hodin. Těšíme se na vaši návštěvu!

This entry was posted in Novinky, Události. Bookmark the permalink.

Napsat komentář