Origami setkání s Kiko

Víte, kdo je Kiko? Podle jména jistě poznáte, že Kiko je japonská holčička a také vás nepřekvapí, že umí skládat z papíru hvězdičky, motýlky a další úžasné věci. Chcete se s Kiko seznámit a něco se od ní naučit?

Knížka „Kiko a tajemství papírového motýla“ je plná záhad. Především jak se dostane japonská holčička Kiko na zámek v Kroměříži? Jak se bude dorozumívat s dětmi, jejichž řeč nezná? Pomůže jí v tom nějak origami?

Literární maminkou holčičky Kiko je Markéta Pilátová – spisovatelka, hispanistka, novinářka. Napsala několik románů, povídek, knížek pro děti, písňových textů. Píše také sloupky a eseje pro časopis Respekt či Lidové noviny. V současné době žije v Brazílii, kde se od japonských přistěhovalců naučila origami a velmi si ho zalíbila.

Protože Kiko umí spoustu krásných origami, máme možnost se od ní něco naučit. Setkání s Kiko a origami nám umožní Markéta Pilátová ve středu 30. června v prostorách papírnictví Papelote ve Vojtěšské ulici č. 9, Praha 1, od 18.30. Více informací získáte na stránkách Markéty Pilátové nebo papírnictví Papelote.

This entry was posted in Novinky, Události. Bookmark the permalink.

Napsat komentář