Hračkobraní 2011

Zámecká brána

V polovině července se v Kamenici nad Lipou uskutečnil již šestý ročník festivalu hraček z přírodního materiálu – Hračkobraní. V krásném prostředí kamenického zámku a zámecké zahrady se představili výrobci hraček ze dřeva, látky či keramiky, řezbáři, divadelníci a mnozí další. V průběhu pěti dnů navštívilo zámek několik tisíc návštěvníků. V tvůrčích dílnách si všichni mohli vyzkoušet vlastní šikovnost a vyrobit si něco pro sebe. Pro děti i dospělé byly připraveny dílny drátkování, korálky, malování na trička, keramiku, dřevo, šití, slámování, plackování a další. Samozřejmě nemohlo chybět ani origami. Česká origami společnost navázala spolupráci s organizátory Hračkobraní a origami se stalo nedílnou součástí festivalu. Origami dílna se v rámci Hračkobraní objevila již čtvrtý rok za sebou.

stánky s českými hračkami

„Hustý“ – to byla reakce prvních dvou chlapců, kteří navštívili dílnu, když poprvé uviděli vystavené modely a hned se pustili do skládání. Dílna byla velmi úspěšná a navštěvovaná po celé Hračkobraní, každý den si zaskládalo mnoho desítek malých i velkých. První rozpaky a vyjádření ve stylu já nemám tu trpělivost, to je na mě moc těžké, to nikdy nesložím, vystřídaly usměvavé reakce, že to není zas tak náročné, jak to na první pohled vypadá. Největší úspěch sklidilo modulární origami, nejčastěji se skládal barevný kroužek, hvězda a spirála. Samozřejmě nemohly chybět ani zvířátka, skládaly se kočky, myšky, veverky, netopýři, motýli a další havěť jako mouchy, štíři a skákací kobylky. A ano, došlo i na sovy. Na své si přišli také kluci, skládaly se raketoplány, letadla a vlaštovky všech druhů. Tradičně vždy všechny potěšil parník.

výstavka origami

Nezapomeťe si prohlédnout kompletní galerii, uvidíte nádherný zámek, spoustu stánků s českými hračkami a také skládání origami.

Sedmý ročník Hračkobraní se uskuteční opět v polovině července příštího roku  a origami dílna určitě nebude chybět.

This entry was posted in Novinky, Pepa, Události. Bookmark the permalink.

Napsat komentář