Unikátní výtisk sborníku Tanteidanu č. 17

Podařilo se mi získat vlastní výtisk posledního sborníku Tanteidanu. Celý příběh je mírně komický, není nutné ho brát příliš vážně…

Sborník Tanteidanu č. 17

Všichni origamisté po celém světě se radují a s ostatními origamisty z celého světa se o svou radost dělí vždy, když získají sborník Tanteidanu. A skutečně je to tak, stal jsem se jedním z nich, jsem hrdý majitel jednoho výtisku posledního sborníku, tj. č. 17. Dokonce jsem mnohem hrdší, protože mám naprostý světový unikát a jediný exemplář tohoto druhu.

Ryan Welsh: kolibřík

Můj výtisk je totiž velice artisticky dekorován a ozvláštněn rozlitou kávou z rukou nizozemského umělce Ryana Welshe. Z jeho tvůrčí dílny je ve sborníku k dispozici ke složení model kolibříka a Ryan byl tak laskav, že ke svému modelu přidal svůj podpis. Tím se z obyčejného sborníku stala sběratelská trofej, to nemá nikdo na světě.

Manuel Sirgo Patagónská labuť

Nicméně sborník je spíše zajímavý svým obsahem, tj. origami modely. Vedle kolibříka jsem zatím složil ještě patagónskou labuť od Manuela Sirga. Překvapuje mě, že je pro origamisty neatraktivní – vždyť Gilad ji nemá v galerii! Tato labuť je ojedinělá, neboť využívá možnosti střídání barev při modelování hlavy, a to navíc velice jednoduše, zvládne to každý. Model je díky tomu velice efektní. Latinsky se jmenuje Cygnus melancoryphus, česky pak labuť černokrká.

This entry was posted in Novinky. Bookmark the permalink.

Napsat komentář