Kde se berounská výstava objevila

Pojďme se podívat, kam všude se zatím největší výstava origami v České republice dostala. Jen připomenu, že je stále možnost ji shlédnout, trvá do 27. května 2012 v Muzeu Českého krasu v Berouně.

Reportáž z výstavy byla otištěna např. 24. dubna 2012 ve středeční vydání Magazínu HN In.  To ale není moc zajímavé, protože se tam lze nahlédnout jen po značném úsilí. Pojďme se tedy podívat, kde se výstava vyskytuje na internetu.

Na webu Turistika je tip na výlet i s pěknými fotografiemi. Akorát se tam jmenuji Michal. Navíc podle vybraných fotografií lze usuzovat, kdo příspěvek vkládal…

Na serveru Kudy z nudy najdete hned dva příspěvky o výstvavě: v sekci Akce a v sekci Aktuality. Zde bych se možná pozastavil nad tím, proč jako ilustrační obrázek byl použit lev od Josepha Wu.

Nalezl jsem pěkný server s nápady, kam vyrazit s dětmi, určitě se tam občas mrknu na nějaký tip. Objevil se tam i přepracovaný text s pozvánkou na výstavu (tj. ne jen překopírovaný z webu muzea): Výlety s dětmi . Zde ovšem použité „Fotky z Berouna“ jsou poněkud úsměvné, zvláště ta od počítače…

Zmínka o výstavě pochopitelně nesmí chybět ani na blogu Milá výšivka, protože jeho autorka Zdena Milevová zapůjčila několik modelů z čínských jednotek na výstavu.

Výstava je velkou mediální hvězdou, vždyť se objevila i na Novinkách nebo v Metru! Chlapec do reportáže na Novinky jen překopíroval text z muzea. Také mohl dát trochu víc práce. Zato v Metru je příjemná reportáž s rozhovorem s kurátorkou výstavy za muzeum Danou Hradilovou.

Na informačním portálu Město pro děti je opět zkopírovaný text ze stránek muzea, který mimochodem napsal Radim. Nicméně použití Mítina obrazu jako poutače mi přijde velmi netradiční.

Pěknou pozvánku plnou doplňujících informací obecně o origami (i když ne úplně přesných) a pěkných fotografií z výstavy přinesl portál Merkada.

Internet je pozvánek na výstavu plný, snad každý informační portál či internetový deník informaci otiskl – je jasné, že se texty na webu prostě musí točit. Nicméně na závěr jsem nechal velice strohou pozvánku na zábavním webu Vtípky-obrázky, ovšem s největší fotogalerií, která jasně ukazuje, že tam autor skutečně byl! Navíc dal jako hlavní fotku klauny Evžena Duba…

This entry was posted in Novinky. Bookmark the permalink.

Napsat komentář