Roudnice nad Labem: Galerijní den a noc

Poslední dobou zdá se, že mnohem zajímavější akce probíhají v regionech, než v Praze. Pojďme se tedy podívat, co se děje např. v Roudnici nad Labem. V pátek 8. června zde proběhne 4. ročník Galerijního dne a noci v Galerii moderního umění. Co návštěvníky čeká?

Tak jako v minulosti akce začíná v 10 hodin dopoledne. Návštěvníci se mohou těšit na různé výtvarné techniky v rámci dílen, které v tomto roce připravili studenti Katedry výtvarné kultury Pedagogické fakulty Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem a žáci Základní umělecké školy v Roudnici nad Labem.

Hlavním úkolem festivalu je seznámení se streetartovými technikami, tvorbou graffiti atp. Překvapením pro všechny bude ukázka tvorby studentky KVK PF UJEP Terezie Corfu, která při tvorbě graffiti využívá jako hlavní materiál bonbony. Můžete se těšit ale také na hudbu a tanec, divadlo či světelnou show.

Pro nás, coby origamisty, je ale nejzajímavější práce studenta ZUŠ Roudnice nad Labem původem z Vietnamu, který bude předvádět skládání obřího origami. To si přece nenecháme ujít! Podrobnosti o akci naleznete na stránkách Galerie nebo na letáku k akci.

This entry was posted in Novinky, Události. Bookmark the permalink.

Napsat komentář