Andrej Jermakov: Origami – škola mistrů

Skoro se zdá, že se v poslední době s kvalitními origami knihami roztrhl pytel. Další, tentokrát pro nejnáročnější origamisty, vychází v Rusku. Svoji první knihu vydává dobře známý ruský autor Andrej Jermakov. Kniha má vyjít v nejbližších dnech, je značně objemná a její autor nezapře svůj velký vzor, Roberta Langa.

Inspirace Robertem Langem je dobře patrná jak v teoretické části, tak i na konstrukci jeho (Jermakovových) modelů. Podobnost s Origami design secrets je zjevná. Kromě rozsáhlé teoretické části, pojednávající o způsobech konstrukce modelů, se můžeme těšit na celou řadu modelů, jednak rozkreslených do jednotlivých kroků, včetně již dříve uveřejněného straška kudlankového, ale také na několik komentovaných čarovců určených pokročilým origami šílencům.

Z konstrukčního hlediska a ani ve výsledku nemusí Jermakovovi práce zajímat každého, ale každý musí připustit, že mladý origamista Miroslav Mrajca model již zmíněného straška složil neuvěřitelně pečlivě. A jistě není náhoda, že druhým veleoblíbeným autorem Miroslava Mrajci je právě Robert Lang. Z těchto důvodů můžeme knihu doporučit, ale pouze vážným zájemcům. Knihu lze zakoupit přímo u autora nebo zde v obchodě, je napsána v ruském jazyce, ale autor slibuje, že každému majiteli fyzického výtisku pošle pdf s textem, aby bylo možno pohodlně použít google translátoru.

This entry was posted in Novinky. Bookmark the permalink.

Napsat komentář