Origami výstava: Sacramento, USA

Pokud budete mít cestu do Kalifornie, což v nynější době již není tak neobvyklé, nezapomeňte navštívit muzeum umění Crocker v Sacramentu. Od 30. června do 29. září 2013 zde totiž probíhá výstava „Složený papír: nekonečné možnosti origami“ (Folding Paper: The Infinite Possibilities of Origami).

Dynamické, inovativní, nádherné – origami, nebo chcete-li skládání papíru, není jen sofistikovaná forma umění, inspiruje také inovativní koncepty v matematice a designu, nové nápady v inženýrství, architektuře či technologiích. Jedná se o první zásadní výstavu o bohatých tradicích skládání papíru v Japonsku a Evropě, kde je k vidění přibližně 140 plastik od více než 50 mezinárodních umělců z Japonska, Uruguaye, Ruska a dalších zemí. Tato průlomová přehlídka papíru jako prostředku nekonečné kreativity nabízí také s origami související dřevotisky, velkoformátové fotografie a videa.

Na závěr malá zajímavost: Pokud by jste měli zájem výstavu nabídnout ve svém muzeu či jiných výstavních prostorách, její pronájem činí nepodstatných 25 tis. dolarů, vč. poštovného. Momentálně je ovšem výstava obsazená až do ledna 2016.

This entry was posted in Novinky. Bookmark the permalink.

Napsat komentář