České origami v zahraničí: Gmund 2012

Když jsme se v květnu roku 2006 loučili s Annou Kastlungerovou a Gerwinem Sturmem, věřili jsme, že se brzy zase uvidíme, vždyť Rakousko sousedí s naší republikou a Vídeň je jen kousek od hranic. A přesto trvalo celých sedm let, než k tomu opět došlo. Na naše tehdejší setkání s nimi můžete zavzpomínat v původním článku s galerií.

Anna s Gerwinem obrážejí origami konference po celém světě, není proto divu, že jezdí i do Německa, když je za bukem. Navíc, když tam má přijet jejich dávný internetový přítel Joseph Wu. To bylo v r. 2012 ve Schwäbisch Gmündu a této konference se zúčastnil také Ondřej Cibulka, zde je původní reportáž.

Proč to nyní připomínáme? Není to z pouhé nostalgie, oklikou se nám totiž podařilo zjistit, že Anna na stránkách Origami Austria (což jsou vlastně stránky Anny a Gerwina) zveřejnila galerii fotek z Gmundu a na několika z nich je Ondřej Cibulka a dokonce jeho model dunkleostea! Tento model jsme s Annou a Gerwinem a jedním německým organizátorem skládali na půlnoční dílně. Model byl zřejmě příliš složitý, nikdo další již nepřišel…

This entry was posted in Novinky. Bookmark the permalink.

Napsat komentář