Nová origami kniha: Ondřej Cibulka – Origami

Kniha s prostým názvem Origami je zcela ojedinělým počinem v Česku, ale i na Slovensku. Jedná se o první původní českou knihu o origami. Kniha je vytvořena v moderním stylu, jaký je vyznávám po celém světě.

Autor knihu pojal didakticky se zaměřením na výuku čtení origami návodů. V prvních dvou kapitolách se tak čtenář seznámí se základními symboly, které se v origami návodech používají po celém světě. Kniha je v kroužkové vazbě, takže bez problémů drží otevřená. Navíc je každá dvoustrana pojatá jako pracovní list, kde je na začátku vysvětlený symbol a pod ním je uvedeno několik modelů, které tento model využívají. Látka se navíc postupně nabaluje, nemůže se tedy stát, že by čtenář narazil při skládání na symbol, který bude vysvětlen až později.

Třetí kapitola se zabývá modely z tzv. rybího základu, čtvrtá kapitola pak modely z prasečího základu. V poslední kapitole je naznačeno srovnání moderního a tradičního vzhledu origami. Na první pohled by se tedy mohlo zdát, že je kniha určená výhradně začátečníkům, pravdou ale je, že obsahuje plno modelů vhodných pro velmi pokročilé a zkušené origamisty.

Kniha neobsahuje sbírku tradičních modelů, jak jsme často zvyklý z jiných publikací na českém trhu, nýbrž soubor originálních modelů nejen autora knihy Ondřeje Cibulky. Kniha obsahuje také téměř kompletní přehlídku dalších českých origamistů, např. Františka Grebeníčka, Petra Stuchlého, Milady Bláhové a dalších.

Velkým lákadlem mohou být i příspěvky zahraničních autorů. Vedle několika mladých a nadějných origamistů přispěli svými modely dokonce největší jména světového origami jakými jsou Steven Casey z Austrálie, David Brill z Veké Británie a Joseph Wu z Kanady. Je zřejmé, že kniha je nabitá origami.

Autor Ondřej Cibulka navíc zde ve svém obchodě exkluzivně nabízí podpis a případně věnování do zakoupené knihy za drobný příplatek 50 Kč.

This entry was posted in Novinky. Bookmark the permalink.

4 Responses to Nová origami kniha: Ondřej Cibulka – Origami

  1. origjaji says:

    origami skládám 9měsíců a z knihy jsem nadšená :) popravdě z ní sice ještě nedokážu složit všechno, stále klopýtám v diagramech, ale i tak děkuju za pěkné a přesné nákresy :)

  2. doubraja says:

    Tato kniha je opravdu úžasná, ale mám se ještě hodně co učit. Ale stojí to za to. Díky.

  3. ladislavorigami says:

    Tuto knihu jsem si koupil před pár měsíci, jelikož jsem chtěl poznat zase něco nového ohledně origami. Věnuji se tomu 10 měsíců a v knize jsem zjistil, že se mám pořád co učit. Modely v ní jsou jak pro pokročilé, tak pro začátečníky. Doporučuji ji všem, kteří chtějí poznat svět origami. Pan Cibulka odvedl vynikající práci. Modely jsou úžasné, nákresy přesné, zkrátka dobře odvedená práce.

Napsat komentář