Pozvánka: Představení originálních origami setů obchodu Hračkotéka

Od ledna 2013 funguje obchod Hračkotéka jako sociální firma. Za podpory Operačního programu Praha Adaptabilita (Evropský sociální fond) majitelky otevřely kamenný obchod v Praze u tramvajové zastávky Vodičkova, ve kterém zaměstnávají osoby se zdravotním znevýhodněním a zároveň tam probíhá trénink pracovních dovedností, který pomáhá těmto lidem začlenit se do normálního života.

V Hračkotéce se neprodávají obyčejné hračky, nad jejichž cenami obvykle zůstává rozum stát. Proč bychom např. dávali 900 Kč za Osadníky z Katanu, když si je sami během dlouhého zimního večera sami vyrobíme za zlomek této nesmyslné ceny. Hračky v Hračkotéce jsou jiné. Firma klade důraz na bezpečnost hraček a jejich stálou kvalitu. Všechny produkty tak vyhovují Evropským bezpečnostním normám a jsou testovány v akreditovaných laboratořích. Navíc jsou vyráběné pouze z kvalitních surovin, ze dřeva a papíru a jsou například plně recyklovatelné.

Jako novinku ve svém sortimentu se dámy z Hračkotéky rozhodly pro originální sady čtvercových papírů s návody ke skládání origami v rámci nového projektu ARTisti dětem. Zajímavé vzory jednotlivých papírů vytvořili čeští umělci a origami návody pro tento projekt nakreslil a zapůjčil Ondřej Cibulka. Celá kolekce se slavnostně představí na vernisáži ve čtvrtek 12. června 2014. Podrobnosti získáte na plakátu.

Přijďte, něco zajímavého si z nových origami sad společně složíme!

This entry was posted in Novinky, Události. Bookmark the permalink.

Napsat komentář