Pozvánka: Výstava origami v Národní galerii

Titulek je trochu nadsazený, ale zní to dobře :-) Fakticky výstava skutečně bude instalovaná v budově Národní galerie, ve Veletržním paláci, ale nebude s ní mít nic společného.

V prostorách divadla Studio Hrdinů bude v souvislosti s uvedením inscenace Říše zvířat instalovaná výstava origami masek, které ve hře vystupují. Maska krokodýla bude originální, která skutečně ve hře vystupuje, ostatní pak jsou vytvořeny menší z archů o velikosti 70 cm. Všechny masky jsou ze stejně velkých archů, bude tak zřejmý vliv konstrukce a detailů modelu na jeho výslednou velikost.

Instalaci provede Václav Litvan, známý český sochař, fotograf a performer, jehož řemeslně náročné realizace jsou průnikem odkazů k modernistickým formám a zcela aktuálního a osobitého přístupu autora. Origami masky, vytvořené Ondřejem Cibulkou, doplní o soubor  tří objektů, které tematizují pohledy na vznikání věcí (model, skica, konstrukce).

Vernisáž výstavy proběhne v pondělí 20. října 2014 od 18 hodin v prostorách divadla Studio Hrdinů. Všichni jste srdečně zváni!

This entry was posted in Novinky, Události. Bookmark the permalink.

Napsat komentář