Hračkobraní 2016

Festival hraček z přírodních materiálů – to je Hračkobraní. Již po jedenácté se zámek v Kamenici nad Lipou promění v místo, kde si na své přijdou nejenom děti, ale i dospělí, kteří si ještě nezapomněli hrát. Od středy 13. července do soboty 17. července je připraven bohatý program na nádvoří, v zámku i v zámecké zahradě. Těšit se můžete na pohádková divadelní představení, vystoupení kejklíře, žongléra nebo chůdochodce. Hračkobraní nabízí možnost dát prostor vlastní fantazii a v tvořivých dílnách si vyzkoušet různé výtvarné techniky a vytvořit si svoji vlastní hračku. Dílny nabídnou tvoření ze slámy, odlévání cínu, malování na textil nebo na hrnečky, tvoření z korálků, šití textilních maňásků, pletení a háčkování, výtvarnou dílnu, foukací fixy, enkaustiku a další.

V této společnosti samozřejmě nemůže chybět dílna origami. Nejžádanější jsou pokaždé modulární hvězdy a skládat se budou i letos. Modulární hvězdy doplní krychle různých vzorů a další tělesa. Ani letos se skládání neobejde bez zvířátek. A pokud má někdo radši modely pohyblivé, budou se určitě skládat i vlaštovky a další házedla nebo skákadla.

Vše podstatné o Hračkobraní se můžete dočíst na www.hrackobrani.cz. Fotografie z minulých ročníků si můžete prohlédnout v galerii Hračkobraní.

Josef Sova

This entry was posted in Novinky. Bookmark the permalink.

Napsat komentář