Anime, manga, Naruto a origami

Léto je již v plném proudu a všelijaké akce a události související s origami se na nás jen hrnou. Již jsme vás upozorňovali na mezinárodní origami konferenci v Pécsi v Maďarsku, u nás ale nezůstáváme pozadu. Chystají se dvě výstavy, mezinárodní setkání a další akce. Jednou z nich je již tradiční velký festival anime, mangy a japonské kultury vůbec, který se jmenuje Advík – Anime Dance VÍKend.

Původní myšlenka pořádání festivalu vznikla před několika lety ve společnosti Mensa ČR, která také každoročně festival organizuje. Advík začíná ve středu 28. července a běží až do pondělí 2. srpna. Celý festival proběhne v základní škole Mikulova na Praze 4, přesná adresa je Mikulova 1594. Bližší informace o celé akci, přehled hostů, program a další informace naleznete na jeho oficiálních internetových stránkách www.advik.cz.

Miyamoto Chuyi: klaun

Najdete nás v kreslírně po celou sobotu 31. července. K dispozici bude stánek s našimi papíry. Rozhodně se máte na co těšit, neboť ještě do začátku akce přijde nová zásilka papírů! A radost vám jistě udělá speciální Advík sleva.

Během dne můžete navštívit dvě přednášky o origami. V první si povíme zajímavosti z historie origami, pozveme vás na výstavu, kterou zajišťuje naše studio, ukážeme si některé origami rébusy a představíme si úžasné origami práce z celého světa.

Konan

Ve druhé přednášce, která bude odpoledne, si připomeneme starší dvouepizodu slavné japonské anime Naruto. Když Zvrhlý poustevník pronikl do silně střežené Skryté Deštné, na výzvědy vyslala Konan hejno origami motýlů. Následně, když se ho Pein rozhodl najít a zlikvidovat, Konan ho na místo zavedla pomocí vlaštovky. Oba tyto modely se naučíme skládat. Konan má také ve vlasech origami růži. Tu skládat nebudeme, tuto pokročilou techniku zvládnou jen jouninové.

Po celý den bude v kreslírně k dispozici sbírka origami publikací a papíry. Můžete skládat podle libosti, vždy bude na blízku někdo zkušený, aby vám poradil, pokud si nebudete vědět rady s nějakým krokem.

Těšíme se na vás!

This entry was posted in Novinky, Události. Bookmark the permalink.

Napsat komentář