Pozvánka: Kaizen a Mezinárodní origami setkání 2012

Vážení origamisté a příznivci japonské kultury!

Velký svátek se blíží, celý rok netrpělivě očekávaný. Přiblížil se termín Japonského dne Kaizen a s ním i čas Mezinárdního origami setkání, které pořádá Česká origami společnost. Akce letos proběhne v komornějším duchu, což nemusí být nutně špatná zpráva. Pro origamisty to znamená, že nebudou vyrušováni spoutou zajímavého programu Kaizenu a budou tak mít více času a klidu na skládání.

Kaizen

Japonský den Kaizen neboli přehlídka tradiční japonské kultury proběhne v sobotu 22. října 2012 od brzkých ranních hodin do večera v prostorách Základní školy Bítovská na Praze 4 v blízkosti stanice metra Budějovická.

Jistě se můžeme těšit na samurajskou přehlídku skupiny Jakuba Zemana a nepochybně nás opět navštíví mistr Nakagawa, pravý samuraj se zlým kukučem. Výstava zbraní a zbroje opět nebude chybět, stejně jako přehlídka kimon, koncerty japonských hudebních nástrojů, kaligrafie, čajový obřad a další s Japonskem svázané věci.

Mezinárodní origami setkání

S Japonskem svázané je také skládání z papíru – origami. Česká origami společnost opět připravila Mezinárodní origami setkání se zajímavým programem. Návštěvníci budou moct shlédnout výstavu moderního origami, bude připravena série dílen, kde si mohou vyzkoušet něco takového složit pod vedením zkušených origamistů, na stánku lze zakoupit originální japonské papíry pro skládání origami a nějaké zajímavé origami publikace.

V rámci programu je připravena zajímavá interaktivní hra. Několik vybraných šťastlivců dostane k dispozici arch o velikosti 1,5 m a pod vedením Ondřeje Cibulky si vyzkouší složení modelu zajíce, případně draka, to se uvidí na místě.

Aby setkání origamistů bylo mezinárodní, je nezbytné mít návštěvu ze zahraničí. Česká origami společnost pozvala Robina Scholze z Berlína a manžele Burczykovi z Polska. Je tedy vskutku nač se těšit.

Prohlédněte si prosím leták k akci.

Těšíme se na vaši návštěvu!

This entry was posted in Novinky, Události. Bookmark the permalink.

Napsat komentář