Pozvánka: Papírová Ostrava a origami street art

Ostrava obvykle pořádá v polovině července velký hudební festival Colours of Ostrava, někdy přezdívaný Barvy. Stalo se již zvykem, že samotné Barvy doprovází Festival v ulicích, který přináší nehudební zábavu a povyražení do ulic Ostravy. Jde o divadlo, artisty, malování, tanec a všelijaké performance. Letos bude Festival v ulicích Barvám předcházet a začne již v pondělí 14. července 2014. Čím je ovšem tento festival zajímavý pro origami?

Origami street art

Už jsme si zvykli na různé zprávy z ciziny o origami instalacích, které obsahují tisíce origami modelů. O některých jsme také informovali – ve francouzském městečku Angevins vytvořila velkolepou podívanou Mademoiselle Maurice. Každopádně teprve Vojta Drnek se nadchl pro myšlenku udělat něco takového u nás. Ale hezky po Česku!

Zveme všechny příznivce origami na první instalaci origami street artu v České republice, která proběhne ve Vojtově režii právě v rámci Festivalu v ulicích v Ostravě. Instalovat se bude znak města Ostravy a to hned ve čtyřech provedeních! Přijďte se na nás podívat při práci hned v pondělí 14. července 2014 v okolí Nové Karoliny. Můžete nám i přijít pomoct!

Origami dílna v ulicích

V následujících dvou dnech, tedy v úterý 15. a ve středu 16. července 2014, bude na festivalu probíhat také origami dílna. Origami vás budou učit ti nejlepší origamisté – Radim a Ondřej Cibulkové, pochopitelně Vojta Drnek, když si to celé vymyslel, a možná se přidá i někdo další. Budete mít také možnost zakoupit si knihu Ondřeje Cibulky Origami a autor vám ji na místě rád podepíše.

Papírová Ostrava

Organizátoři Festivalu v ulicích se už před pár měsíci se rozhodli přimět Ostravany, aby město ozdobili origami skládačkami. založili speciální facebookové stránky s názvem Papírová Ostrava, jejichž smyslem je ukázat origami v Ostravě. Příznivci origami dávají na tuto stránku fotografie s ukázkou svého papírového umění – od lodičky přes jeřába až ke složitějším kouskům, jako jsou třeba modely krysy nebo motýla. Přispějte svým origami kouskem i vy! Ještě máte možnost vyhrát dvě vstupenky na festival Barvy!

This entry was posted in Novinky, Události. Bookmark the permalink.

Napsat komentář