Galerie uživatelů: Ladislav Kaňka

Ladislav Kaňka: drak (Jo Nakashima)Spousta mladých lidí nachází v origami zajímavou alternativu k Minecraftu. Je to díky stále většími počtu v češtině publikovaných knih, spíše ale díky internetu – především díky YouTube, internetovým hobby magazínům či snad také díky našim stránkám.

K origami se ale dnešní mládež může dostat i jinými způsoby. Co na to říká Ladislav Kaňka (13 let, r. 2015):

K origami mě dostala jistá japonská studentka. Ve škole jsme měli projekt EDISON (přijeli k nám do tříd žáci z různých zemí) díky nimž jsem se dozvěděl různé věci ohledně zámořských i sousedních zemích. Byl jsem nadšen z výrobků, které nám ukázala, tak jsem o tom chtěl vědět více. Můj první model byla žába, ovšem poté hned nejslavnější jeřáb. Teď už je to 10 měsíců, co se tomuto úžasnému koníčku věnuji.

Rád skládá podle videonávodů na YouTube, především podle Jo Nakashimy, který je má nejlepší. Nedávno si také koupil knihu Ondřeje Cibulky Origami, tak doufejme, že od něj brzy uvidíme složené modely, které se tam objevují.

Zatím objevuje kouzlo tradičních modelů a je vidět zalíbení v dracích a květinách. Nahlédněte do jeho nové galerie na našich stránkách.

This entry was posted in Novinky. Bookmark the permalink.

Napsat komentář