Pozvánka: Mezinárodní origami setkání ČOS 2015

mos2015_leták-webV sobotu 7. listopadu 2015 pořádá Česká origami společnost již 8. ročník mezinárodního origami setkání. Kdo má zájem, je nový či si jen pro radost chce připomenout minulé ročníky, hledejte prosím v oddíle Festivaly a akce pod hlavičkou Kaizen a ČOS.

tomo_ogawa-modely_02Letos proběhne MOS ČOS opět jako samostatná akce, tentokrát v prostorách nového kulturního centra Ethnomir na adrese Legerova 40, Praha 2 (vstup z vedlejší ulice). Akce bude pro veřejnost otevřená od 10 hodin dopoledne. K vidění bude rozsáhlá výstava práce členů České origami společnosti a zahraničních hostů, velkoformátové skládání (pokud si nezapomenu roli materiálu… :-) ) a spousta dílen se zkušenými origamisty. K dispozici bude také obchod s originálními origami papíry.

Mezi největší lákadla může patřit potvrzená návštěva japonského mistra origami Tomo Ogawy. Není sice tolik zanesený do povědmí origamistů jako např. Kawasaki nebo Kamiya, ale jeho model ruky-ukazatele si vybaví každý, kdo příslušným sborníkem Tanteidanu (10. ročník) byť jednou listoval. A poslední, 19. ročník tohoto sborníku ukazuje, že se máme na co těšit. Jeho model postavy z japonské mytologie Wanyudo (na fotografii vpravo) je děsivý i okouzlující zároveň. Vždyť i Gilad v recenzi popisuje model výrazem „spectacular design“!

petr_kral-kamiya_ryuzin_mos2015-pozvankaNa závěr ještě upozorním, že budete mít pravděpodobně možnost setkání s prvním Čechem, který složil Ryuzina!

 

Neváhejte a přijďte, to se nebude opakovat!
Leták k akci.

This entry was posted in Novinky. Bookmark the permalink.

Napsat komentář