Model elektromobilu do sborníku

Model elektromobilu do sborníku
Mirek Mrajca mě požádal o čarovec pro můj dávný model, který by chtěl dát na obálku sborníku České origami společnosti pro rok 2015 (a pochopitelně i návod ve formě čarovce dovnitř :-) ). To je pro mě pochopitelně velká pocta, být po Petrovi další, kdo bude mít model na obálce, a taková nabídka se neodmítá.

Jedná se o model elektromobilu, který jsem vymyslel na zakázku pro našeho energetického giganta ČEZ. Součástí zakázky byl i návod ke složení modelu, začal jsem ho tedy kreslit. Ze zakázky za opravdu zvláštních okolností sešlo, práci jsem tehdy zastavil těsně před dokončením návodu.

Z hotové části návodu jsem vygeneroval čarovec a nabídl Mirkovi dokončení celého návodu. Vzhledem k tomu, že nejde o tištěnou knihu a jeden návod míň nebo víc nehraje roli, rychle jsme se dohodli a návod jsem dokončil. Kdo třeba na nějaké výstavě pocítil nutkání složit tento model, nyní má možnost. Můžete se těšit na podrobný návod, jak komplikovaně složit jednoduché auto. Návod je tak komplikovaný proto, aby se zamezilo drtivé většině pomocných skladů a aby celistvé plochy modelu zůstaly neporušené.

Obrázek na obálku, který jsem navíc použil v návodu jako závěrečný rozkres, vytvořil Mirek dle fotografie modelu, kterou jsem mu poslal a kterou naleznete v mé galerii na webu.

b6f3d7efd7e4ebe8c5ec

This entry was posted in Novinky. Bookmark the permalink.