Nova vs. ČT

Nova vs. ČT

Mnohokrát jsem slyšel kritiku na Českou televizi, kdy na dvouminutovou reportáž přijedou čtyři přenosové vozy a 20 lidí, kdežto např. na Primě přijede reportér a kameraman. Možná to tak je, ale já teď mohu srovnávat Snídani s Novou a Dobré ráno s ČT.

Před lety jsem byl v Dobrém ránu v ostravském studiu. Seznámili jsme se s moderátory, v krátkosti si řekli, o čem se budeme bavit. Ukázali mi, kde je kamera, kde se mohu vidět, zkusili záběry, jestli je všechno vidět atd.

Na Nově vůbec nic. Po prvním výstupu se přiřítil kameraman s režisérem, že tohle překáží, tohle se musí dát jinam, není vidět, když něco dělám. Moderátoři stáli tak, že jsem se vlastně točil ke kameře zády a když jsem jim něco ukazoval, nevěděl jsem, jak se otočit. Jestli to ukazovat moderátorům nebo do kamery. Nevěděl jsem, která kamera snímá, jestli dělají detail, když něco ukazuji, byl jsem dost zmatený. Všem to bylo úplně jedno, jediná starost byla, abych pořád něco vyráběl. Vysvětloval jsem režisérovi, že budu mluvit o tomhle modelu a ukazovat ho a on po mě chtěl, abych při tom ještě něco vyráběl. Říkal jsem mu, že nemám čtyři ruce.

Stihl jsem tam také ukázat své knihy a pochlubit se, že jsem jejich autorem. Doufal jsem, že se toho moderátoři chytnou a trochu to provaříme, abych se řádně znarcisoval, ale jako by mě vůbec neslyšeli. Celkově mi to přišlo nejméně o stupeň horší, než na ČT.

Doufám, že si tohle přečte někdo z produkce a dají si mě na černou listinu a už nikdy nezavolají. Protože když zavolají, zase tam půjdu – už kvůli dětem, aby se na mě mohli podívat v televizi…

This entry was posted in Novinky. Bookmark the permalink.

Napsat komentář