Firemní akce FAB

Firemní akce FAB
Všem dobře známou firmu FAB v roce 1996 pohltila skupina ASSA ABLOY, i když se tomu vznešeně říká obchodní spojení. Po další expanzi do Číny či Mexika, stále pod značkou FAB, došlo v r. 2016 k převzetí firmy společností Alpha z Japonska. Čímž ovšem značka FAB nejspíše definitivně končí.

Včera jsem byl na firemní akci firmy Aplha, kde se ředitelé z Japonska představili a zahájili tak novou éru výroby zámků – efektivnější, robotizovanější, ekonomičtější, japonštější. Se zaměstnanci jsme skládali origami, abychom jim dali zapomenout na blížící se vyhazov – vždyť i přímo v party stanu byla instalovaná robotická ruka. Každý „operátor výroby“ si mohl zkusit ruku naprogramovat, aby na vlastní oči viděl a pochopil, že se pomalu stává nadbytečným.

K našemu origami koutku přišli skládat i ředitelé a ukázali, co si pamatují z dětství. Jednomu jsem ukazoval své knihy, přičemž se stále stejně japonsky usmíval a nejspíš si myslel „mě to vůbec nezajímá, jsem ve Východní Evropě za trest a pomstím se na vás“.

0f418b54cc424ce12e87

This entry was posted in Novinky. Bookmark the permalink.