Origami setkání: Sok Song, 11. 8. 2008

Dnes, 11. srpna 2008, jsme měli ojedinělou příležitost setkat se s významným origamistou z USA. Jmenuje se Sok Song a jak již jméno napovídá, je původem z Asie a tudíž je mu origami velice blízké.

Sok Song patří v USA mezi nejvíce ceněné odborníky a učitele umění origami. Origami pro něj začalo jako milovaný koníček a časem se z něj stal způsob obživy. Jeho originální tvorba si získala uznání díky různým celostátním reklamním kampaním, dekorováním přehlídkového mola pro Týden módy v New Yorku, a různých výstav v muzeích.

Pro nás bylo tedy velkou ctí přivítat Soka v čajovně Bílý jeřáb a strávit s ním několik hodin povídáním a skládáním. Dozvěděli jsme se spoustu zajímavostí z USA týkajících se origami a origamistů, o jeho práci pro origami společnosti při pořádání setkání a dalších činnostech. Také jsme si složili několik zajímavých hravých modelů.

Nabídli jsme mu také výlet do historické ruční papírny ve Velkých Losinách, bohužel měl program velice nabitý, takže na cestu již nezbyl čas. Nicméně papírna ho velice zaujala a při příští návštěvě se tam jistě vypraví.

Doufejme, že ho zde brzy opět přivítáme!

This entry was posted in Novinky, Události. Bookmark the permalink.

Napsat komentář