Setkání origamistů Plzeň 2010

setkání origamistů v Plzni 2010

Dne 11. září 2010 proběhlo setkání origamistů, které uspořádal Ondřej Cibulka v rámci velké výstavy moderního origami. Program byl nabitý a členitý – prohlídka výstavy, prohlídka města, oběd, dílny, zahraniční hosté…

Dopoledne proběhla komentovaná prohlídka výstavy, kde jsem účastníky seznámil s celkouvou koncepcí výstavy a příběhy jednotlivých expozic. Následovala krátká prohlídka historického jádra města Plzně s hypermoderními kašnami.

princip motýlých křídel v podání Radima Cibulky

Po obědě nejprve proběhla moje přednášku o principech origami, poté nás Radim Cibulka naučil princip motýlích křídel podle Michaela LaFosse. Dále vystoupil vzácný zahraniční host Kay Kraschewski z Drážďan, který nám předvedl skládání jedné masky od Tomoko Fuseové a také nás naučil skládat jeho vlastní model Geiši.

v pozadí zahraniční host Kay Kraschewski

Volné skládání a diskuze o origami neutuchali do pozdních nočních hodin, zvláště mezi našimi slovenskými přáteli, kteří přijeli na setkání až od Košic. Nezapomeňte se podívat do galerie na několik fotografií ze setkání. Všem děkujeme za účast a věříme, že se jim setkání líbilo.

This entry was posted in Novinky, Události. Bookmark the permalink.

Napsat komentář