Japonský den Kaizen 2010

skládaly také děti

Rok se s rokem sešel a před námi je druhý ročník Japonského dne Kaizen. Jistě si ještě živě vzpomínáte na nával a přeplněné sály základní školy Bítovská minulý rok (Praha 4, na dohled od metra C Budějovická). Letos nebude situace jiná, neboť akce slibuje, vedle standardní přehlídky japonské kultury, také některé vyjímečné události v sekci bojových umění.

Ze zmiňované standardní přehlídky japonské kultury je možné se těšit na čajovnu, obchody s japonským zbožím, divadlo, výstavy, origami, přednášky předních odborníků a japanologů a mnohé jiné atrakce. Ovšem sekce bojových umění se bude zcela vymykat: své techniky přijedou předvést skuteční mistři přímo z Japonska – samuraj Nakagawa Kinji a držitel 1. danu v shin karate Saeki Tatsuya. Také bude pro návštěvníky připravena ojedinělá výstava replik, ale i historických originálů celé řady japonských zbraní a tsub (mečových záštit).

Nezapomeňte navštívit internetové stránky Japonského dne www.japonskyden.eu a pochopitelně samotný Japonský den Kaizen. Budete mít možnost skládat zde pod dohledem nejzkušenějších origamistů ČR, případně si prohlédnout a nakoupit originální japonské papíry ke skládání origami. Těšíme se na Vás!

  • Japonský den Kaizen
  • sobota 9. října 2010
  • od 9.00 do 20.00
  • ZŠ Bítovská, Praha 4, metro C Budějovická
This entry was posted in Novinky, Události. Bookmark the permalink.

Napsat komentář