Rodinný den RedHat 2011

hrad Veveří

Od studií na fakultě, kdy jsem (neúspěšně) experimentoval s Linuxem, jsem žil v domění, že RedHat je pokročilá instalce Linuxu. Přiznám se, že mě opravdu překvapilo, že stejný název nese i společnost, která se vývojem této linuxové istalace zabývá. Navíc tak veliká, že si může dovolit připravit pro své zaměstnance a jejich rodiny takovou akci ve středověkém stylu.

ochoz podél cimbuří

Morava je pro mě přece jen vzdálená a trochu mystická oblast ztrácející se kdesi v mlhách, proto jsem se musel podrobně podívat na mapu, kde leží hrad Veveří. Pro zoufalce, kteří jsou na tom obdobně jako já, si dovolím upřesnit, že hrad se nachází nedaleko Brna a přímo sousedí s přehradou, po které je pravidelný provoz parníků.

středověká kapela

V sobotu 25. června 2011 firma RedHat obsadila příhrádek a připravila středověkou veselici. Pivo teklo proudem, klobásy voněly až do podhradí, hrála středověká kapela, kovář koval, dámy vyráběly šperky a plstěné koule, hradem pochodovala hradní stráž a příchzí lekala zombie. Kapela měla nejen typický středověký zvuk, ale také zpívala latinsky, což jen dokreslovalo atmosféru. Podle slov frontmana kapely byl obsah písní, eufeministicky řečeno, sprostý. Vzhledem k velkému počtu dětí na akci jsme se obsah písní dozvěděli jen z náznaků.

skládání origami slamáku

Hrad a jeho okolí je opravdu úchvatný, plně zrekonstuovaný ochoz podél cimbuří skýtá jedinečný zážitek pro návštěvníky. Bohužel nebylo dost času na kompletní prohlídku hradu a okolí, proto jednoznačně musíme na hrad znovu vyrazit, tentokrát ale ne za klientem, nýbrž na rodinný výlet. A také na výlet parníkem po přehradě.

tvarování z balónků

Na přání pořadatelů jsem připravil ke skládání klobouk. Vybral jsem slamák od Joana Sallase z jeho knihy klobouků. Knihu mi laskavě zapůjčil František Grebeníček. Na dílně skládaly především děti s rodiči, ale našel se i jeden nadšený mladík, co si slamák skutečně zkusil. Trvalo nám to sice přes hodinu, ale nakonec se mu slamák podařilo dokončit a dokonce byl opravdu povedený! Věřím, že origami dílna přinesla stejnou radost, jako např. zvířátka z nafukovacích balónků.

Nezapomeňte si prohlédnout galerii fotografií z akce.

Ondřej Cibulka

This entry was posted in Novinky, Portfolio, Události. Bookmark the permalink.

Napsat komentář