Reportáž: Vernisáž výstavy v Berouně

Dne 14. března 2012 proběhla v Muzeu Českého krasu vernisáž výstavy Papírový svět origami. O samotné výstavě si můžete přečíst na těchto stránkách, kde navíc připravujeme sérii článků věnovanou jednotlivým expozicím, abychom přiblížili výstavu i těm nejvzdálenějším zájemcům.

Samotná vernisáž proběhla v neformálním duchu, nejprve krátce promluvila kurátorka muzea, paní Dana Hradilová, poté obšírněji Ondřej Cibulka za ČOS, který nejrpve vysvětlil podstatu moderního výtvarného umění origami a poté představil zásadní části výstavy a významné kompozice.

Kdo chtěl, mohl se občerstvit dobrým zeleným čajem, ostatní se rozprchli po expozici (nejen origami) a zahrnuli Ondřeje Cibulku spoustou věcných dotazů. Jsme potěšeni, že lidí přišlo tolik a ani berounská archivářka podobnou výstavu nepamatuje. Také jsme velice potěšeni, že se nám podařilo, byť jen o prsa, tentokráte porazit čínské jednotky. Nejvíce se totiž líbily „polštářky“, jinak desknaté korály na devonském útesu, původně ovšem mozaiky Fudžimoto, které skládali sborově členové ČOS. Jednoznačně ale vyhrála tříhlavá saň od pana Kozasy z Japonska, neboť ji návštěvníci zapsali do návštěvní knihy jako nejlepší exponát.

A kdo nestihl vernisáž, může přijít ve středu 4. dubna od 17 hodin na komentovanou prohlídku výstavy. Provázet bude opět Ondřej Cibulka.

This entry was posted in Novinky, Události. Bookmark the permalink.

Napsat komentář