Pražské primátorky 2011

Když František Kašpar, náčelník Českého veslařského klubu, požádal v roce 1909 pražskou městskou radu o patronát pro nově vznikající Primátorský závod osmiveslic, jistě netušil, že stojí u zrodu dlouholeté tradice. Již po devadesáté osmé se letos utkají primátorské osmiveslice o štít primátora hlavního města Prahy v jednom z nejproslulejších závodů českého sportu.

Těmito slovy uvedl pražský primátor Bohuslav Svoboda letošní Pražské primátorky. Jistě se máme na co těšit, neboť se na letošní závody přihlásilo 110 posádek z 32 veslařských klubů. Celá akce začíná v pátek 3. června a vyvrcholí v neděli v poledne závodem Primátorských osmiveslic – osmy mužů. Veškeré informace o programu a celé akci získáte stránkách akce ww.primátorky.cz.

V doprovodném programu najdete např. romntickou plavbu osvětlených lodí po Vltavě pod rouškou tmy, soutěž o hodinky Prim, ale také dětský koutek se skákacím hradem, Nintendem a Origami. Skládat se bude tematicky, tj. lodě, loďky, lodičky. K dispozici bude také stánek s origami papírem, kde si vyberete různé dětské sady s jednoduchámi modely a návody, origami hry – balení plné akčních modelů jako jsou skákací žabky vč. terčového doskočiště, javorové vrtulky, rotační hračky a pod. V nabídce bude také sada origami letadel vč. létajícího talíře (opravdu létá), dinosauří panorama, jídelní a květinové sady.

Těším se na vaši návštěvu!

This entry was posted in Novinky, Události. Bookmark the permalink.

Napsat komentář